Selectează o Pagină

UN NOU PROIECT INDUSTRIAL ÎN MARGHITA

          Consiliul Local Marghita a inițiat deja seria de întâlniri cu autoritățile județene pentru a putea demara procedura de înființare a unui parc industrial. Directorul interimar al societății Parcuri Industriale Bihor SA a fost prezent, săptămâna trecută, la prima ședință ordinară a Consiliului Local Marghita. „Am venit aici la invitația domnului primar, și am văzut că membrii Consiliului Local au o deschidere deosebită înspre a face din Marghita un centru economic al Văii Barcăului. Vom continua demersurile pentru cooptarea UAT Marghita în acționariatul companiei publice”, a spus Simon Adrian, directorul interimar al SC Parcuri Industriale Bihor SA, la întâlnirea cu aleșii locali.

          Demers pentru dezvoltare în municipiul de pe Valea Barcăului

          În cadrul ședinței Consiliului Local Marghita, Simon Adrian a prezentat principalele etape ce trebuie parcurse până la înființarea unui parc industrial cu utilitățile necesare bunei funcționări, respectiv facilitățile de care ar dispune investitorii autohtoni sau străini. Prima dintre acestea este identificarea unui teren liber de sarcini, în suprafață de minimum 5 hectare, amplasat cât mai aproape de un drum național, județean sau chiar autostradă. Existența principalelor utilități în apropierea terenului ar prezenta un avantaj considerabil. După identificare, legislativul local trebuie să voteze o hotărâre de principiu, și totodată să evalueze valoarea terenului în cauză. „Vrem să urgentăm demersurile și în ședinta din luna februarie aș dori să avem un material legat de acest subiect pe ordinea de zi. În ceea ce privește suprafața necesară pentru construirea unui parc industrial, am identificat deja mai multe terenuri, dar cel mai indicat ar fi situat la ieșirea către Buduslău. Este vorba despre un teren în suprafață de 12 hectare, în imediata vecinătate a drumului județean”, a precizat edilul Pocsaly Zoltán.

          În luna decembrie a anului trecut, primarul din Marghita a avut o întrevedere cu președintele Pásztor Sándor pentru a solicita sprijin în dezvoltarea unui proiect industrial pe Valea Barcăului. Potrivit graficului de lucrări, în primăvara acestui an va fi predat amplasamentul cu facilități pentru atragerea de investitori în parcul industrial Tileagd. De asemenea, în lucru este și amplasamentul de la Săcueni. Printre obiectivele SC Parcuri Industriale Bihor SA se numără dezvoltarea proiectelor în Tămășeu, Țara Beiușului și Valea Bracăului.

Veres Diana

Sursă: https://agentianewsbihor.ro/2020/02/02/informare-privind-un-nou-proiect-industrial-in-marghita/