Selectează o Pagină

PROIECTUL „D.L.I. DIOSIG” SE ADAPTEAZĂ LA MĂSURILE PREVENTIVE DICTATE DE VIRUSUL COVID-19

          Obiectivul proiectului „Dezvoltare Locală Integrată în Comuna Diosig” este reducerea numărului de persoane care prezintă risc de sărăcie și excluziune socială, iar pentru aceasta, autoritățile au dezvoltat activități de furnizare a serviciilor. „Acest proiect se adresează acelor localnici din comuna Diosig care au venituri mici, adică venitul familiei împărțit pe persoană nu depășește 514 RON/lună, trăiesc în gospodării unde adulții nu au lucrat în anul anterior la capacitatea lor maximă (8 ore pe zi), se confruntă cu probleme materiale grave. Proiectul are capacitatea de a sprijini aproape 10% din populația comunei, oferind beneficii multiple, prin furnizarea de servicii integrate, coerente și adaptate la diferitele nevoi identificate”, transmit autoritățile. Peste 150 de copii și tineri primesc șansa să se dezvolte și să învețe, 300 de adulți sunt sprijiniți în căutarea unui loc de muncă sau identificarea oportunităților de a-și iniția propriile afacere. Aproximativ 150 de adulți ar putea beneficia de îngrijire și asistență medicală și de servicii sociale, respectiv pachete cu alimente de bază.

          Proiectul se va adapta la măsurile impuse de pandemie

          În perioada următoare, proiectul va trece prin câteva modificări, impuse de noile restricții cauzate de pandemia COVID-19. „La capitolul activități de inovare socială în domeniul combaterii discrimării vor continua evenimetele de pregătire și organizare evenimente, dar organizarea activităților de implicare activă se suspendă pe perioada stării de urgență. Se suspendă și activitățile de tip a doua șansă, programele de educație parentală, cursurile de compentențe civice și sociale. Se vor folosi mijloacele electronice de comunicare. Furnizarea serviciilor de îngrijire la domiciliu se va realiza cu respectarea normelor de igienă și recomandărilor din ordonanțele militare privind protejarea persoanelor cu vârsta peste 65 ani. Asistența juridică pentru reglementări documente continuă conform programului Primăriei Diosig”, anunță primarul Mados Attila.

          Valoarea totală a proiectului „Dezvoltare Locală Integrată în Comuna Diosig” este 9.612.536,36 lei din carea suma cofinanțată de Uniunea Europeană este 8.170.655,92 lei.

Veres Diana

Sursa: https://agentianewsbihor.ro/2020/04/03/proiectul-d-l-i-diosig-se-adapteaza-la-masurile-preventive-dictate-de-virusul-covid-19/