Selectează o Pagină

O MÂNĂ DE AJUTOR PENTRU PERSOANELE NEVOIAȘE DIN CADEA ȘI SĂCUENI

          Asociația Pro Cadea și Fundațide Întrajutorare Venus în urma situației de urgență și a restricțiilor cauzate de virusul COVID-19 au inițiat un proiect pentru susținerea persoanelor vârstnice și a persoanelor vulnerabile din satul Cadea și Săcuieni. Proiectele sunt susținute de Consiliul Județean Bihor prin Direcţia Social Comunitară Bihor.

          Voluntarii Asociației Pro Cadea au distribuit 134 pachete, compuse din ulei, făină, orez, făina de mălai, macaroane și un săpun. Grupul țintă al proiectului au fost persoanele vârstnice din satul Cadea care nu au susținători și persoanele nevoiașe care întâmpină dificultăți materiale serioase din cauza pandemiei, având nevoie de ajutor în ceea ce privește necesitățile primare legate de hrană și de igienă personală. Persoanele nevoiașe au fost identificate de voluntarii asociației iar pachetele au fost distribiuite tot de către voluntarii din Cadea. Proiectul este finanțat de către Direcția Social Comunitară a Consiliului Județean Bihor, având o valoare de 3.000 lei și o contribuție proprie de 350 lei.

          Ajutor și pentru persoanele dezavantajate de etnie rromă din Săcueni

          ,,Să ne ajutăm pentru un viitor comun”, cu acest titlu a derulat un proiect social reușit Fundația de Întrajutorare Venus din Săcueni. Scopul primordial al acestui proiect a fost ca membrii fundației să ajute persoanele dezavantajate de etnie rromă din Săcueni.

          ,,Chiar și Consiliul Europei a atras atenția asupra faptului, că în prezent cele mai vulnerabile sunt persoanele de etnie rromă. O bună parte dintre rromi câștigau bani din munci ocazionale, iar acum sunt lipsiți de această sursă de existență. Sunt familii social-vulnerabile cu 3,5,8 copii și care întâmpină cele mai mari greutăți în asigurarea hranei de zi cu zi în aceste zile grele”, a precizat un membru al Fundației de Întrajutorare Venus din Săcueni.

Cu acest proiect, au reușit să împartă 134 pachete cu alimente neperisabile. Fiecare pachet a conținut 1 l ulei, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pachet macaroane și un săpun. Această acțiune a avut un impact pozitiv asupra comunității de rromi din Săcueni, deoarece a contribuit la susținerea persoanelor și familiilor marginalizate, ajutându-i pe rromii din Săcueni să supraviețuiască în perioada pandemiei COVID-19. Proiectul a fost finanțat de Direcţia Social Comunitară Bihor, în valoare de 3.000 de lei, iar contribuția proprie al Fundației de Întrajutorare Venus a fost 350 lei.

Mădălina Venter

Sursa: https://agentianewsbihor.ro/2020/05/22/o-mana-de-ajutor-pentru-persoanele-nevoiase-din-cadea-si-sacueni/