Selectează o Pagină

MĂSURI SUPLIMENTARE LA MARGHITA

          În cadrul ședinței, primarul din Marghita, reprezentanții Consiliului Local, ai ISU Crișana, poliției și departamentelor de sănătate publică au discutat despre modalitatea de aplicare a măsurilor pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus adoptate odată cu instituirea stării de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis. Pentru a preîntâmpina o eventuală criză, atât spitalele cât și autoritățile locale trebuie să fie pregătite. „Ne gândim la persoanele vârstnice, fără aparținători și posibilități financiare, care vor fi izolate la domiciliu. Dacă vor exista cazuri, Primăria Marghita ar putea asigura alimentele de bază din bugetul destinat pentru gestionarea situațiilor de urgență”, a spus primarul Pocsaly Zoltán.

Primarul Pocsaly solicită comercianților să nu majoreze prețurile

          După ședința comitetului de urgență, primarul a luat la pas magazinele alimentare și retailerii din Marghita, și le-a cerut comercianților să dea dovadă de compasiune. Pocsaly Zoltán i-a rugat pe proprietarii de magazine și manageri ca, în perioada următoare, să nu crească prețurile la produsele alimentare, de curățenie și dezinfectanți. „Este vorba despre binele comunităților din Marghita. Panica nu va rezolva nicio problemă. Populația trebuie să știe că, în caz de nevoie, va putea achiziționa produse de bază și de curățenie la prețuri accesibile. Îi îndemn pe comercianți să nu încerce să profite de pe urma acestei pandemii, îi rog să renunțe, pentru moment, la profituri fabuloase”, a spus primarul Pocsaly Zoltán.

          Situația statistică actualizată pentru județul Bihor indică, în continuare, o persoană diagnosticată cu Covid-19, 75 în carantină, 20 de persoane internate în spital  și 757 (541 titulari ai chestionarelor și 216 aparținători ai acestora).

Veres Diana

Sursa: https://agentianewsbihor.ro/2020/03/17/masuri-suplimentare-la-marghita/