Selectează o Pagină

MARGHITA – URMĂTOAREA ȚINTĂ PENTRU DEZVOLTAREA PARCURILOR INDUSTRIALE ÎN JUDEȚ

          În cursul zilei de vineri, la sediul Consiliului Județean Bihor a avut loc o întâlnire oficială între președintele CJ Bihor, primarul municipiului Marghita și directorul companiei publice Parcuri Industriale Bihor S.A. 

          Având în vedere discuțiile de principiu purtate lunile precedente pe subiectul realizării unui parc industrial între conducerea municipalității din Marghita și societatea ce administrază parcurile industrial din județ, întrevederea de vineri a fost inițiată pe parcurusul zilei de joi de primarul Pocsaly Zoltán pentru a concretiza etapele următoare, respectiv a vedea sprijinul pe care-l poate oferi conducerea Consiliului Județean ca principal finanțator al acestor proiecte. Pásztor Sándor a precizat că instituția pe care o conduce este una ce favorizează dezvoltarea în etape a acestor proiecte economice pe microregiuni, iar următoarele ce trebuie să fie prioritare sunt Țara Beiușului și Valea Barcăului.

          Pocsaly Zoltán, primarul municipiului Marghita și-a exprimat convingerea că istoria recentă cu preponderență industrială, o populație de aproximativ 50 de mii de oameni pe o rază de 20 km în jurul municipiului, și nu în ultimul rând apropierea autorstrăzii A3 de Valea Barcăului sunt principalele atuuri care ar putea fi câștigătoare pentru dezvoltarea unui proiect industrial nou în zonă. Adrian Simon, directorul Parcuri Industriale Bihor S.A. a prezentat principalele etape ce trebuie parcurse până la existența unui parc industrial cu toate utilitățile necesare bunei funcționări, respectiv facilitățile de care ar dispune investitorii autohtoni sau străini care-și dezvolta aici afacerea. Prima dintre acestea este identificarea unui teren de minim 5 hectare, cât mai aproape de un drum național, iar existența principalelor utilități în apropierea acesteia reprezintă un avantaj considerabil. După identificare, legislativul local trebuie să voteze o hotărâre de principiu, și totodată să evalueze valoarea terenului în cauză, ulterior prezentând această decizie structurilor de conducere ale companiei Parcuri Industriale Bihor S.A. în vederea cooptării ca acționar.

          Pásztor Sándor a precizat că resursele financiare ale acestor proiecte sunt asigurate de instituția județeană, practic, începând cu costurile studiilor și execuția lucrărilor ar urma fie suportate  de bugetul CJ Bihor, având convingerea că realizarea unui parc industrial ”la cheie” și la Marghita va fi sprijinit de toți factorii decizionali ai județului.

Sursă: https://agentianewsbihor.ro/2019/12/22/marghita-urmatoarea-tinta-pentru-dezvoltarea-parcurilor-industriale-in-judet/