Selectează o Pagină

ILUMINAT PUBLIC ECOLOGIC ÎN MARGHITA

Primarul municipiului Marghita a semnat contractul de finanțare pentru proiectul POR prin care sistemul public de iluminat, cu emisie de vapori de mercur, va fi înlocuit cu lămpi cu eficiență energetică ridicată de tip LED.

Primăria Marghita va avea la dispoziție suma de 8.587.989,90 lei (din care valoarea cofinanțării este de 167.773,25 lei) pentru modernizarea iluminatului public în municipiu. La începutul acestei săptămâni edilul Pocsaly Zoltán a semnat contractul de finanțare pentru proiectul depus prin Programul Operațional, axa prioritară Regional pentru Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Marghita pentru creșterea eficienței energetice. Prin intermediul proiectului se vor înlocui corpurile de iluminat de tip vechi, cu emisie de vapori de mercur, cu lămpi cu eficiență energetică ridicată de tip LED, care au o durată mare de viața și asigură confortul corespunzător tuturor cetațenilor din comunitate”, ne-a spus primarul Pocsaly Zoltán. 

Lucrări ample pe străzile din municipiu

În perioada următoare 1446 corpuri de iluminat vechi, necorespunzatoare cu au o eficiență energetică scazută și emisii ridicate de dioxid de carbon vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat de tip LED care să asigure fluxul luminos aferent fiecărei străzi. De asemenea, în termen de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare, se vor monta 174 stâlpi metalici de ilumionat, 186 panouri fotovoltaice, întregul sistem fiind extins de la 58 la 63.

Conform documentației, iluminatul public din Marghita va funcțional printr-un sistem de telegestiune cu funcție de comandă de la distanță.

Veres Diana

Sursă: https://agentianewsbihor.ro/2020/01/31/iluminat-public-ecologic-in-marghita/