Selectează o Pagină

ANUL PROIECTELOR LA PARCURI INDUSTRIALE BIHOR

          Situat la 25 de km de Oradea și cu acces direct din drumul european 60, parcul industrial din Tileagd dispune de o suprafață de 9.3 hectare. Conform contractului, finalizarea șantierului și totodată, termenul de predare a amplasamentului, expiră în luna martie. „La Tileagd vorbim despre un proiect în valoare de 5,1 milioane lei, iar la Săcueni despre 2,95 milioane lei. În 2020 ne dorim finalizarea construcțiilor și realizarea întregii infrastructuri pentru aducerea investitorilor în cele două amplasamente”, a precizat Simon Adrian, directorul SC Parcuri Industriale Bihor SA. Dacă la Tileagd, lucrările sunt aproape de finalizare, la Săcueni, amenjarera celor 5 hectare de teren a început în luna decembrie a anului trecut. „În prezent, pentru proiectul Tileagd suntem în procedură de evaluare a ofertelor pentru desemnarea furnizorului de energie electrică”, a spus Simon Adrian.

          Proiecte pentru 2020

          Concomitent cu închiderea unor șantiere, în 2020, conducerea societății va demara noi proiecte. „Aprobarea asocierii dintre Județul Bihor (Consiliul Județean Bihor), comuna Tileagd, orașul Săcueni, pe de o parte, și comuna Tămășeu, de cealaltă parte, în cadrul SC Parcuri Industriale SA, presupune realizarea Studiului de Fezabilitate și demararea procedurilor pentru obținerea titlului de parc industrial pentru amplasamentul de la Tămășeu”, a spus Simon. Asta înseamnă că la vară, ar putea începe licitațiile pentru execuția lucrărilor.

          În perioada următoare, autoritățile județene au programat întâlniri cu reprezentanții comunităților din regiunea de sud a județului pentru cooptarea orașului Ștei și a comunei Drăgănești în societatea Parcuri Industriale Bihor. În ceea ce privește extinderea proiectului de amenajare a unui parc industrial în vecinătatea municipiului Marghita, autoritățile locale s-au angajat să realizeze un studiu de piață și să identifice terenul pentru amplasament, date ce vor fi transmise în cel mai scurt timp, reprezentanților Consiliului Județean Bihor.

Veres Diana

Sursă: https://agentianewsbihor.ro/2020/01/09/anul-proiectelor-la-parcuri-industriale-bihor/